rechterkant
 
 
Uitzending op Radio 9
Elke week op donderdag
van 16.00 - 17.00 Nils Römer in gesprek met Mark Kristel over het universum.
 
Foto van de dag
 
Actuele dag- en nachtgrens
Actuele dag- en nachtgrens
 
 


Programma

Vesta organiseert één keer per maand een avondvullend programma. Dat programma bestaat uit een introductie van het universum, gevolgd door een presentatie over het onderwerp van die avond. Parrallel aan deze presentatie zijn er ook andere activiteiten zoals voor de hulp bij het observeren van de sterrenhemel en astrofotografie. Op de resterende vrijdagavonden kunnen er ook activiteiten georganiseerd worden, maar Vesta is niet elke vrijdagavond geopend en tijdens de zomervakantie gesloten. Controleer dus altijd de startpagina van onze website om te zien wanneer Vesta open is.

De presentaties van het onderwerp hebben een interactief karakter en worden ondersteund met beeld en geluid. Het is dus meer dan alleen een lezing. Wij proberen u er actief bij te betrekken. Onderwerpen kunnen ook door de tijd heen herhaald worden, waarbij we deze herhalingen in principe niet binnen hetzelfde jaarprogramma plaatsvinden. Bij de herhaling worden actualiteiten meegenomen en zo wordt de presentatie telkens weer bijgewerkt met de recente ontdekkingen en gebeurtenissen.

Onderstaand staat een overzicht van de onderwerpen die bij Vesta op het programma kunnen voorkomen, of waar u een keuze uit kunt maken als het gaat om het organiseren van uw eigen (team)uitje of een andere groepsactiviteit (die op maat kan worden afgesproken).

LET OP: Dit overzicht is niet op chronologische volgorde. Kijk hiervoor op onze startpagina/home page.

Onderwerpen (incl. de vermelding van de presentatiedata):

U bent van harte welkom vanaf 19:30. U kunt dan ook de rondleiding door het Zonnestelsel maken en als het weer goed is alvast in de Koepel door de telescoop kijken.

Om 20:00 begint de introductie en rond 21:00 een pauze waarbij er wat te drinken verkrijgbaar is. Bij goed weer is de koepel in de Pauze en na afloop van het programma ook weer te bezoeken. Zo'n vijftien tot twintig minuten later gaat de presentatie en de parrallelsessie van start. Het Programma eindigt rond 22:30.

Laat ons even weten als je langs wilt komen. Aanmelden kan via email of WhatsApp (zie contactgegevens). Voor informatie over de toegangsprijs of wilt u ons steunen door donateur worden, zie Tarieven.

Tevens zijn er op een aantal donderdagavonden bij Vesta lezingen van de Weer en Sterrenkundige Kring Zaanstad. Zie de WSKZ Website voor meer informatie en inschrijving. Voor Vesta donateurs is de toegang gratis.

Tijdens de zomervakantie wordt er geen programma verzorgd en blijft de sterrenwacht voor het publiek gesloten.