rechterkant
 
 
Uitzending op Radio 9
Elke week op donderdag
van 16.00 - 17.00 Nils Römer in gesprek met Mark Kristel over het universum.
 
Foto van de dag
 
Actuele dag- en nachtgrens
Actuele dag- en nachtgrens
 
 


Programma

Ook in 2023 gaat de sterrenwacht vooralsnog 1x per maand open en wordt er op de vrijdagavond een programma verzorgd. In de loop van 2023 gaan we - in aanloop op de heropening - vaker open. Naast de lezingen zijn er ook activiteiten van de werkgroep astrofotografie en organiseren we een aantal familieavonden. Houdt de website in de gaten voor verdere aankondigingen.

Agenda:

U bent van harte welkom vanaf 19:30. U kunt dan ook de rondleiding door het Zonnestelsel maken en als het weer goed is alvast in de Koepel door de telescoop kijken.

Om 20:00 begint de introductie en rond 21:00 een pauze waarbij er wat te drinken verkrijgbaar is. Bij goed weer is de koepel in de Pauze en na afloop van het programma ook weer te bezoeken. Zo'n twintig minuten later gaat de lezing projectpresentatie van start. Het Programma eindigt rond 22:30.

Laat ons even weten als je langs wilt komen. Aanmelden kan via email of WhatsApp (zie contactgegevens). Voor informatie over de toegangsprijs of wilt u ons steunen door donateur worden, zie Tarieven.

Tevens zijn er op een aantal donderdagavonden bij Vesta lezingen van de Weer en Sterrenkundige Kring Zaanstad. Zie de WSKZ Website voor meer informatie en inschrijving. Voor Vesta donateurs is de toegang gratis.

Tijdens de zomervakantie van 22 juli t/m 3 september wordt er geen programma verzorgd en blijft de sterrenwacht voor het publiek gesloten.